ALBLASSERDAM –In cultureel centrum Landvast aan de Haven in Alblasserdam is deze week voor de tweede keer een 55+ beurs gehouden. Honderden mensen brachten een bezoek aan de beurs, die dit jaar als motto ‘bewust vitaal’ had. Er was een informatiemarkt met zo’n vijftig kramen, muziek, optredens en films over het oude Alblasserdam. ,,Vitaliteit gaat zoveel verder dan alleen fysieke gezondheid”, aldus Leroy Benschop van de Stichting Welzijn Alblasserdam, een van de organiserende partijen. ,,Het omvat in feite geestelijke, emotionele, relationele en zelfs financiële gezondheid.”

De beurs is een gezamenlijk initiatief van acht organisaties uit Alblasserdam. Zij staken 2 jaar geleden de koppen bij elkaar met het idee de jaarlijkse ‘dag van de ouderen’ op een leuke manier nieuw leven in te blazen. Mede dankzij sponsoring van een groot aantal organisaties en bedrijven werd de eerste beurs in 2017 een succes met ongeveer 750 bezoekers. De organisatoren zijn: Stichting Welzijn Alblasserdam, Gemeente Alblasserdam, Rivas, Stichting Waardeburgh, PCOB, Seniorenclub Alblasserdam (SSAA), Seniorenraad Alblasserdam en activiteitencommissie Het Anker.

De Stichting Welzijn Alblasserdam vroeg op de beurs aandacht voor de Week tegen de Eenzaamheid. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober wordt in het hele land extra aandacht gevraagd voor eenzaamheid. Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) organiseert deze week verschillende activiteiten in het Damdorp waarbij ontmoeting en informatie centraal staan. Een extra activiteit vindt plaats op 31 oktober. Dan organiseert de SWA in samenwerking met Albert Heijn de ‘Langste eettafel’ van Alblasserdam.  Tijdens de 55+Beurs in Landvast ging de SWA dieper in op feiten en fabels rondom eenzaamheid. Daarnaast werd stilgestaan bij wat mensen in Alblasserdam samen kunnen doen om de stilte te doorbreken.

Verder zijn er deze week diverse activiteiten in Alblasserdam in het kader van de week tegen de eenzaamheid. Zo is er donderdag een filmmiddag in het Maasplein. Dinsdag 8 oktober is er een ontmoetingsontbijt in de bibliotheek. Alle activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid zijn gratis te bezoeken.