ALBLASSERDAM – Een 28-jarige man uit Alblasserdam is woensdagavond 2 oktober 2019 in zwaar beschonken toestand tot twee keer toe in de Alblasserdamse haven gesprongen. De twintiger liep samen met een vriend door het Damdorp. “Hij had allemaal Bacardi gestolen bij Albert Heijn en heeft alles opgedronken. Onderweg trapte hij bij het Scheldeplein een spiegel van een busje en een ruit kapot. En bij de haven trok hij ineens zijn kleren uit, ging naakt tegen een camper staan en sprong in het water,” vertelde een vriend van de man.

Toen de dronkaard de politie zag, sprong hij nog een keer in het water. De Damdorper kon zelf weer op de kant komen. Van de politie kreeg de man een thermodeken omgeslagen tegen de kou.

Een rapid responder en een ambulance kwamen niet veel later ter plaatse. De 28-jarige bleek met een lichaamstemperatuur van zo’n 31 graden behoorlijk onderkoeld te zijn. Hij is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

De gedupeerden van de kapotte autospiegel en ruit, worden door de politie benaderd, zodat de schade afgehandeld kan worden.