ALBLASSERDAM – Zaterdag 5 oktober 2019 geeft muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam in Landvast een slagwerkconcert, onder de naam ‘Percussion in Motion’. Voor dit jaarlijks terugkerende evenement zijn door de Alblasserdamse muziekvereniging meerdere slagwerkformaties uitgenodigd. ‘Weldoen door Vermaak’ uit Hulst, onder leiding van Luc van Hoorick en de ‘Melodie Percussiegroep’ van Biltse Harmonie uit De Bilt onder leiding van Marcel Heijnen zullen acte de préséance geven. Naast de gasten verzorgt ook de de Melody Percussion Band van Soli Deo Gloria zelf onder leiding van Theo Vet een optreden.

Voor de Melody Percussion Band van Soli Deo Gloria is het concert tevens een eerste try-out-concert van het festivalprogramma. Dit programma wordt op 26 oktober beoordeeld door een deskundige jury tijdens de ‘Sla je Slag-Cup’ in Apeldoorn. Een week later, op 1 november neemt de MPB met dit programma deel aan het TAVENU festival in Schoonhoven.

Ook Weldoen en Vermaak en de Melody Percussiegroep uit De Bilt bereiden een gevarieerd programma voor om aan het publiek te laten horen tijdens Percussion in Motion.

De toegang tot dit slagwerkevenement is gratis, het concert begint om 19.30 uur, de zaal is om 19.10 uur open.