ALBLASSERDAM – Ruim honderd mensen hebben zaterdag 28 september 2019 in winkelcentrum Makado in Alblasserdam genoten van een gratis ontbijt. Het winkelcentrum had op de Nationale Burendag de buurtbewoners uitgenodigd om mee te komen ontbijten. De buren rondom het winkelcentrum waren met een voucher uitgenodigd om deel te nemen. Dit was de tweede keer dat het georganiseerd werd en wederom een groot succes. Omdat er nog ruimte over was aan de tafels, werd ook het winkelend publiek door de bediening uitgenodigd om aan te schuiven.

Het ontbijt was samengesteld door de winkeliers en de bediening was in handen van Stichting Jeugdland, die op deze manier wat terug konden doen voor de sponsorbijdrage van het Makado. De aanwezige kinderen konden het placemat omdraaien en gebruiken als kleurplaat.

“Het winkelcentrum heeft ook een sociale functie. Burendag is dan ook een mooie aanleiding om iedereen gezellig aan een lange tafel te zetten. Het was zo gezellig dat we zelfs de polonaise hebben gelopen op de gezellige muziek die gedraaid werd. Volgend jaar organiseren wij dit zeker weer,” zo laat het bestuur van het Makado weten.