ALBLASSERDAM – Zaterdag 9 november 2019 organiseert Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria in Landvast in Alblasserdam een ‘Maestro-concert’. Tijdens dit concert nemen vier bekende Alblasserdammers het in een muzikale strijd tegen elkaar op. De maestro’s nemen de dirigeerstok ter hand en leiden het fanfareorkest van Soli door de muziekstukken heen.
De maestro’s die het tegen elkaar opnemen zijn: burgemeester Jaap Paans, wethouder Dorien Zandvliet, Hans Laheij (directeur Landvast) en Martijn Beekhof (directeur IKC De Twijn). De maestro’s krijgen de komende weken persoonlijke trainingen, die verzorgd worden door Ivo Kouwenhoven. De vier oefenen met het orkest onder leiding van dirigent Jurgen Nab.

Een deskundige jury, eveneens samengesteld uit bekend Alblasserdammers en de echte dirigent van het orkest, beoordelen, samen met het publiek, de verrichtingen van de maestro’s.

De kaartverkoop verloopt via de website van Landvast www.landvast.nl en start op 1 oktober. Kaarten kosten 15 euro per persoon in de voorverkoop.

Maestro
Maestro Alblasserdam is een afgeleide van het tv-programma Maestro. Dit van oorsprong Britse programma, wordt ook in Nederland uitgezonden; de Nederlandse versie wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Acht bekende Nederlanders zonder dirigeerervaring nemen het tegen elkaar op. Er is een jury bestaande uit drie leden en ook de leden van het orkest maken een keuze. Er zijn acht afleveringen waarin telkens een kandidaat afvalt. In de finale dient iedere kandidaat het eerste deel van de vijfde symfonie van Ludwig van Beethoven te dirigeren, naast een stuk naar eigen keuze.

Maestro Zandvliet ontvangt de partituur en baton uit handen van Connie Lindhoud.