Advertorial
ALBLASSERDAM – Merel van der Waal opent aanstaande donderdag, 26 september 2019, haar eigen boetiek ‘Hip en Happy by Merel’ langs de Plantageweg 18 in Alblasserdam. Afgelopen zaterdag, tijdens het Havenfestival, werd er al even proefgedraaid. In het winkeltje  is negen meter aan hippe, stoere, vrouwelijke èn nette damesmode te vinden.

Mode is mijn passie
De zaak wordt gerund door Merel van der Waal (51). Ook haar man Jaap zal regelmatig in de boetiek te vinden zijn om haar te helpen. Het ondernemende echtpaar is bij veel mensen in Alblasserwaard bekend. Merel en Jaap hadden 24 jaar lang een groot sportcentrum in Groot-Ammers. Verder runde Merel jarenlang de zaak ‘Mooier met Merel-Mode’. “Mijn hart ligt echt bij de mode. Mode is mijn passie. Ik stel als modestyliste ook zelf setjes samen en laat zien hoe er gecombineerd kan worden,” vertelt Merel.

Naar Alblasserdam
Dat ‘Hip en Happy by Merel’ naar Alblasserdam is verhuisd, heeft onder meer te maken met de ligging. “Ik zat in Groot-Ammers, maar het grootste deel van mijn klantenbestand kwam juist meer uit deze buurt. Onder meer Alblasserdam, Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Sliedrecht, maar ook bijvoorbeeld uit Delft. Dan is Alblasserdam toch beter bereikbaar. Verder heb ik altijd al een connectie met Alblasserdam gehad. Ik heb er twaalf jaar gewoond en het leek me altijd al leuk om hier eens te starten met een winkeltje. Voor mij is dit wel een droom die uitkomt. Zeker omdat het zo kleinschalig is. Ik ben op m’n best in een kleine winkel. Ik hou van goed contact met de klant en vind de woorden persoonlijk, knus en gezellig belangrijk.”

Elke week wat nieuws
Hoewel de winkel niet groot is, is er voldoende keus. “En ik wissel snel van collectie. Iedere week zijn er wel weer nieuwe items te vinden. Alles wat nieuw binnenkomt, show ik via Facebook en Instagram. Iedere woensdagavond om 19.00 uur laat ik mijn nieuwe collectie zien via sociale media.” In de afgelopen maand is de boetiek aan de Plantageweg helemaal opgeknapt en nieuw ingericht. Daarbij is veel gewerkt met steigerhout en de kleur turquoise.

Geen strakke shirtjes
Hip en Happy by Merel richt zich op vrouwen tussen de dertig en tachtig jaar. Merel: “Mijn oudste klant is 82 jaar oud. Ik heb kleding die flatteert en stoer en modieus is. Je vindt hier geen hele strakke shirtjes.”

Isla Ibiza Bonita
In de boetiek zijn ook kledingstukken van twee exclusievere merken te vinden. Het gaat dan om de merken Isla Ibiza Bonita en Place du Soleil. “Die merken worden in deze omgeving niet verkocht en horen bij het hogere segment. Verder hebben we hier een aantal schoenen, laarzen, sneakers, oorbellen, tassen, sieraden en andere accessoires.

Geen mooipraterij
Hip en Happy by Merel is elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Winkelend publiek kan rekenen op een goudeerlijke verkoper. “Bij mij geen mooipraterij. Ik zeg altijd gewoon eerlijk of ik iets wel of niet vind staan.”

Sociale media
Hip en Happy by Merel is op Facebook te vinden via de link Hip en Happy by Merel  en op Instagram via deze link.