ALBLASSERDAM  – De eerste pubquiz, die afgelopen vrijdag 20 september 2019, tijdens het Havenfestival in Alblasserdam werd gehouden, is een groot succes geworden. 28 teams schreven zich in voor deelname. Dat was voor de organisatie boven verwachting veel. Er werd gehoopt op tien à vijftien teams. Verdeeld over vijf categorieën moesten de deelnemers vragen beantwoorden. De onderwerpen Alblasserdam, sport, film, muziek, algemene kennis en geschiedenis kwamen aan bod.

Gebruik van mobiele telefoons of andere digitale hulpmiddelen was hierbij verboden. Deelnemende teams konden een joker inzetten op een categorie waarvan ze dachten dat ze goed zouden presteren. Daarnaast waren er bonuspunten te verdienen voor het team met de meest originele teamnaam.

De 2,5 uur durende quiz, met vragen die waren bedacht door Matthias de Graaf van het Havenfestival, werd gehouden in het Wapen van Alblasserdam.

Het team ‘Gemeente Alblasserdam’ werd eerste. In dit team zaten burgemeester Jaap Paans, wethouder Dorien Zandvliet, Marjan Middelburg voorzitter van de Stichting Welzijn Alblasserdam en voorzitter Jaap de Gruijter van Landvast. Het winnende team van de pubquiz ontving een dinerbon van 250 euro van het Wapen van Alblasserdam.

“De eerst pubquiz van het Havenfestival was direct een voltreffer. Het was echt volle bak. 28 teams hebben zich in de strijd geworpen. De sfeer zat er uitstekend in,” vertelt Marjon van Genderen van het Havenfestival.

Van Genderen vervolgt: “De teams ‘En mijn persoonlijke favorieten’ en ‘Chickypedia’  hebben vijf bonuspunten voor de originele naamgeving gekregen. ‘De geboren verliezers’ zijn ook echt de geboren verliezers gebleken en zijn met 22,5 punt als laatste geëindigd. De eerste tien teams zaten behoorlijk dicht bij elkaar. Tussen de nummer één ‘Gemeente Alblasserdam’ en nummer twee ‘Chickypedia’ was het helemaal spannend. Er was maar één punt verschil. De Meziken gingen er met een fraaie derde prijs vandoor (een fles prosecco). Chickypedia won een high tea.”

Het winnende team van de pubquiz ontving uit handen van de voorzitter van het Havenfestival de wisselbeker. De organisatie is van plan om volgend jaar, tijdens het dertigste Havenfestival, weer een pubquiz te houden.