ALBLASSERDAM – Enkele tienduizenden bezoekers hebben zaterdag 21 september 2019 het 29e Havenfestival in Alblasserdam bezocht. Het exacte aantal bezoekers is niet bekend, maar de organisatoren, marktkooplieden en hulpdiensten schatten dat er tussen 25.000 en 40.000 mensen de braderie hebben bezocht.

Mede door het mooie weer kwamen er nog meer mensen dan normaal naar de slotdag van het Havenfestival. Vanuit honderden kraampjes werden tal van artikelen verkocht. Verder presenteerden bedrijven zich, konden kinderen spelletjes doen, was de kerktoren te beklimmen en traden er diverse bands op.

Voor het verkeer dat het dorp in of uit wilde, was het feest iets minder groot. Bestuurders deden er soms meer dan een uur over om het dorp uit te komen. Op veel hoofdwegen in het dorp stond met name tussen 12.00 en 15.00 uur file.

Vanavond wordt de feestweek afgesloten met het Feest aan de Haven en een lasershow om 21.30 uur.