ALBLASSERDAM – In de Alblasserdamse haven is woensdagavond 18 september 2019, als onderdeel van de week van het Havenfestival, de jaarlijkse vlottenrace gehouden. Achttien teams deden mee. Het team van garagebedrijf Bochanen werd voor het derde jaar op rij winnaar. Het team had aan het team van Philip de Koning, dat tweede werd, een geduchte tegenstander. De peddelaars van De Koning hadden echter de pech dat het als laatste team van start ging en daarna direct in de finale opnieuw heen en weer moest varen.

De vlotten waarmee werd gevaren, waren gebouwd door Scouting Alblasserdam. De reddingsbrigade en de politie waren aanwezig om de veiligheid op het water in de gaten te houden.

Omdat er zeventien teams zich voor deelname aangemeld hadden, was er eigenlijk nog een achttiende team nodig. De teams gingen namelijk in tweetallen van start. Aan het einde van de avond, meldde zich een onverwachte deelnemer: de Dordtse reddingsbrigade.

Het team van Bochanen werd eerste, dat van De Koning tweede en Jan Korteland werd derde. De prijs voor ‘mooiste outfit’ ging naar Ladies’ Circle 35 Alblasserwaard.

Nieuw dit jaar was een stormbaan. Voorafgaand aan de vlottenrace moesten de teams zo snel mogelijk de stormbaan trotseren.