ALBLASSERDAM – 887 Alblasserdammers hebben dinsdagavond 17 september 2019 deelgenomen aan de Dok11 Clubkasrun. Per gelopen ronde kregen de deelnemers een bedrag dat bestemd is voor een club of vereniging in Alblasserdam. De clubkasloop werd gehouden rondom de Dam in Alblasserdam. Rond 18.30 uur gingen de junioren van start en een uur later was het de beurt aan de volwassenen. De loop werd georganiseerd in samenwerking met de Atletiek Afdeling Alblasserdam (AAA) en de Stichting Havenfestival Alblasserdam.

“Onze uitdaging als DOK 11 Gezondheidscentrum was om nog meer sportclubs te bereiken en om nog meer lopers aan de start te laten verschijnen. Niet alleen omdat we Alblasserdammers nog meer in beweging willen krijgen maar ook om de opbrengsten voor de clubs verder te verhogen. Mede dankzij het nieuwe bonussysteen, met medewerking van het Ondernemersfonds Alblasserdam, is dit goed gelukt,” aldus Charlotte Mallee-Dekker en Thijs Donkervoort, beide initiatiefnemers van de DOK 11 ClubkasRun.

Om het feestje compleet te maken werden alle lopers, zoals elk jaar, onder begeleiding van  muziek door DJ Arno Carnas binnengehaald. Bij de finish lag er dit jaar voor alle deelnemers een ijsje te wachten.

Hoeveel geld er exact is opgehaald en welke club het meeste geld bij elkaar heeft gelopen, wordt later deze week bekend gemaakt.