ALBLASSERDAM  – Een auto, die geparkeerd stond in de Abraham Kuyperstraat in Alblasserdam is in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 september 2019 in vlammen opgegaan. In de auto lagen onder meer een rubberen opblaasboot, een buitenboordmotor en een benzinetank.

De brand ontstond rond 04.45 uur. De eigenaar van de auto hoorde een knal. Niet veel later zag hij dat de achterkant van zijn auto volledig in brand stond.

De brandweer en de politie kwamen met spoed ter plaatse. Het vuur werd met water en schuim geblust.

Verder met een hydraulische spreider en schaar de auto opengemaakt, om de zodiac uit het voertuig te kunnen trekken en te kunnen nablussen. Behalve de auto, raakten ook de boot en de buitenboordmotor flink beschadigd. Een bergingsbedrijf haalt de auto weg.

Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend.