ALBLASSERDAM – De Hersteld Hervormde Gemeente (HHK) in Alblasserdam wil de Rooms-katholieke kerk langs de Parallelweg in Alblasserdam kopen. Dat meldt wethouder Arjan Kraijo dinsdagavond 17 september 2019 tijdens de commissievergadering in Landvast. De HHK kerkt nu nog in ‘De Schuur’ aan de Merwedeweg. “Bestemmingsplantechnisch is dit plan mogelijk. Om het financieel rond te krijgen, heeft de HHK als wens om ‘woonbestemming’ te zetten op de locatie aan de Merwedeweg,” aldus Kraijo.

De wethouder vervolgt: “Verder wil de HHK graag een woning toevoegen bij de Rooms-katholieke kerk. Het is aan de initiatiefnemers om aan deze plannen verder vorm te geven.”

De Fatimakerk langs de Parallelweg sloot op 20 november 2016 haar deuren, in verband met het ontbreken van voldoende pastorale zorg binnen de Heilige Theresia van Ávila-parochie in de Drechtstreek.