ALBLASSERDAM – De weekmarkt op het Wilgenplein in Alblasserdam is met ingang van maandag 16 september 2019 zes verkoopplaatsen rijker. Om stil te staan bij dit feit, trakteert wethouder Peter Verheij alle marktkooplieden op het plein om 11.00 uur op gebak. De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel houdt maandag ook een standwerkersconcours op de markt De deelnemers zijn in de race voor de titel ‘beste standwerker van Nederland’.
,,In een tijd waarin veel markten krimpen, is het mooi dat wij nieuwe marktkooplieden kunnen verwelkomen”, aldus wethouder Verheij. ,, Zij zorgen voor een breder aanbod en trekken hopelijk meer bezoekers naar de markt . Daar kunnen alle ondernemers op de markt profijt van hebben.”

Nieuwe spullen
Bij de nieuwe verkoopplekken zijn onder meer dekbedden, olijven en tapas en stroopwafels te koop . De uitbreiding is in eerste instantie voor zes maanden. Daarna vindt een evaluatie plaats.

Fietsenrekken
Door de nieuwe rij kramen is een aantal ‘fietsnietjes’ tijdens marktdag niet bereikbaar . Om dit te compenseren staan er van af maandag 16 september 7 extra fietsenrekken op het Wilgenplein, bij de achteruitgang van de bibliotheek en achter notariskantoor Lunenborg.