ALBLASSERDAM – Twee personenauto’s zijn maandag 9 september 2019 met elkaar in botsing gekomen op de Grote Beer (N915) bij Alblasserdam. Daarbij raakte één van de bestuursters gewond. Het ongeval gebeurde op de weg vanuit Papendrecht naar Alblasserdam, ter hoogte van de kruising met de op –en afrit van de A15.

Bestuurster1 stond rechts en wilde op de kruising keren. Links van haar reed bestuurster2. Zij reed rechtdoor en kwam daardoor met een flinke vaart tegen de zijkant van de kerende automobiliste.

Bestuurster2 schoot na de botsing nog een stuk door en kwam uiteindelijk tegen de vangrail tot stilstand. De vrouw liep letsel op aan haar gezicht en had last van haar rug. Zij is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Bestuurster1 kwam met de schrik vrij.

De beide voertuigen raakten dusdanig beschadigd, dat ze door een bergingsbedrijf meegenomen moesten worden.

Omdat er in eerste instantie verschillend over de oorzaak werd verklaard, kwam er behalve de noodhulp van de politie ook een verkeersongevallenspecialist ter plaatse. Niet veel later werd alsnog verklaard dat er inderdaad werd gekeerd. De verzekeraars zullen de schades gaan afhandelen.