ALBLASSERDAM – Een 76-jarige man uit Papendrecht is maandagmiddag 9 september 2019 met zijn fiets ten val gekomen op de Oude Torenbrug in Alblasserdam. Hij raakte daarbij flink gewond aan zijn hoofd. Het ongeval gebeurde rond 14.40 uur. De Papendrechter reed op zijn elektrische fiets richting Alblasserdam. Op de brug is er rechts naast het fietspad nog een voetpad. De man stuurde die richting op, maar had er geen erg in dat het voetpad zo’n tien centimeter hoger ligt dan het fietspad.

De fietser raakte de rand van het verhoogde voetpad, raakte uit balans en viel. Hij kwam daarbij op zijn achterhoofd terecht en raakte gewond.

Een bewoner van het verderop gelegen Kortland hoorde de klap en kwam naar de brug. Samen met een omstander uit Nieuw-Lekkerland, een Alblasserdamse ambulancemedewerker in vrije tijd en een passante werd er eerste hulp verleend en werd er 112 gebeld.

De Papendrechter is na behandeling op de brug, per ambulance naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht voor verdere behandeling.