ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft zaterdagmiddag 7 september 2019 een fototentoonstelling van de Alblasserdamse fotoclub geopend. Dit gebeurde op de eerste verdieping van cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. De fotoclub bestaat zaterdag precies vijftig jaar en besloot daarom een jubileumexpositie te organiseren. De tentoonstelling met bijna veertig foto’s is tot en met 17 november te bewonderen in Landvast.

De 24 leden van de Alblasserdamse fotoclub komen eens in de twee weken bij elkaar in het gebouw van de aquariumvereniging in de Klaproosstraat. “Daar bespreken we elkaars werk en bekijken we met elkaar opbouwend kritisch naar de gemaakte foto’s. Het is behalve leerzaam ook altijd heel gezellig,” vertelt Adrie Lagendijk. De club heeft één erelid. Dat is Alblasserdammer Riek de Beeld.

Dure camera’s
De leden van de club gaan elke maand aan de slag met een nieuw thema. “En het gaat bij ons zeker niet om de duurste en mooiste camera’s. De duurste gereedschappen die we hebben dat zijn onze ogen en niet onze camera’s. Het gaat echt om het plezier in de fotografie. Dat kan met een goedkopere compact camera, maar ook met een wat duurdere spiegelreflex,” aldus Lagendijk.

Exposities
Speciaal voor het gouden jubileum is er een jubileumboek uitgebracht met daarin foto’s van alle leden van de club. De club exposeert regelmatig met tentoonstellingen. Bijvoorbeeld in tandartsenpraktijk het Quadrant en in verpleeg –en verzorgingshuizen zoals Salem in Ridderkerk, de Crabbehof in Dordrecht en Graafzicht in Bleskensgraaf. Tijdens het Havenfestival zullen ook vijftien foto’s te zien zijn in De Damsteen, naast de Grote Kerk aan het Cortgene. Deze tentoonstelling heeft de naam  ‘Een dijk van een dorp’.

Meer informatie over de fotoclub is hier te vinden.