ALBLASSERDAM – Vanuit de Alblasserdamse haven zijn zaterdag 7 september 2019 vijf plezierjachten, met aan boord zo’n 35 (naasten van) kankerpatiënten vertrokken. De coördinatie van de vaartocht lag in handen van stichting Vaarkracht, die in het hele land watersportverenigingen aangeschreven had om mee te doen. Schippers van Watersportvereniging Alblasserdam deden mee als vrijwilliger en stelden hun jacht open voor de gasten.

De deelnemers kregen een geheel verzorgde vaartocht aangeboden richting Dordrecht en de Biesbosch nabij Sliedrecht. Na een ontvangst met koffie en gebak in de ontvangstruimte van de Watersportvereniging aan het Havenplein 7, werden de aanwezigen welkom geheten door Koos Bouter, voorzitter van de Watersportvereniging Alblasserdam. Bouter vertelt: “Het is de bedoeling dat alle deelnemers even alles kunnen vergeten en een dagje onbezorgd kunnen genieten.”

Rond 11.30 uur vertrokken de boten uit de haven. Rond 16.00 uur arriveert het gezelschap weer in het Damdorp. Onderweg wordt een gesponsorde lunch aangeboden.