ALBLASSERDAM – Een paar honderd Alblasserdammers hebben woensdag 4 september 2019 het Hippisch Festijn aan de Rembrandtlaan bezocht. Het evenement stond 24 juli, op de dag van de Paardenmarkt gepland, maar vanwege de hitte op die dag werd het avondprogramma uitgesteld. De show begon met een optreden van Dennis Miras. Daarna was de beurt aan de Future Guys. Cowboys en cowgirls haalden halsbrekende toeren uit op hun paarden.

Ringsteken
De avond werd afgesloten met ringsteken en met een stoelendans. Het ringsteken werd gewonnen door Annelies Smit. Wil Verdoorn werd tweede. Jan van Asperen derde en Marleen van Vendeloo vierde.

Arm uit kom
Bij de stoelendans nam een meisje een snoekduik naar één van de emmers, waarna zij verkeerd terecht kwam en waardoor haar arm uit de kom ging. Nadat de arm weer in de kom zat, stapte zij weer op het paard, omdat zij graag de stoelendans wilde winnen. Niet veel later ging het weer mis en raakte de arm weer uit de kom. De volhoudende tiener is na het evenement naar het ziekenhuis gebracht door één van haar ouders. Verder ging één van de pony’s er vandoor. Het dier kon, met dank aan wat oplettende toeschouwers, weer snel gepakt worden.

Winnaars
De stoelendans werd gewonnen door Tabita van de Graaf met Chiquita. Kim van Muijlwijk werd met Brownie tweede. Aniek Visser werd met haar Guus derde en Anne Sophie het Hart werd vierde met Palucha.

Boomhut
Rondom het terrein stonden zo’n tweehonderd hekken. Alle hekken stonden vanuit veiligheidsoogpunt in dubbele rijen opgesteld. Een aantal kinderen was in een boomhut geklommen en genoot vanuit de boom van de show. Burgemeester Jaap Paans die de hele avond aanwezig was, complimenteerde het Paardenmarktcomité na afloop voor hun inzet om het evenement alsnog door te laten gaan.