KINDERDIJK –  De jaarlijkse verlichtingsweek in Kinderdijk is maandag 2 september 2019 van start gegaan. De hele week zijn tussen 20.00 en 22.30 uur de molens verlicht. Honderden mensen hebben inmiddels een bezoek gebracht aan het verlichte werelderfgoed. De molens zijn nog tot en met zaterdag 7 september verlicht. Op vrijdagavond, wanneer ook de traditionele Molenmarkt wordt gehouden, brandt de ledverlichting tot 23.00 uur.

Op zaterdagavond staan er vanwege de officiële opening van het Bezoekerscentrum door prinses Beatrix geen activiteiten op het programma. Ook is dan de horeca gesloten. Bezoekers die maximaal willen genieten van het evenement doen er goed aan te kiezen voor een doordeweekse dag, zo luidt het advies van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt vanaf de Molenkade in Alblasserdam.

Foto’s: Peter Stam.