Ervaart u ook 'extreme overlast' rondom scholen in Alblasserdam?

Laden ... Laden ...
ALBLASSERDAM – Volgens de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente Alblasserdam is er ‘extreme overlast’ rondom de basisscholen in Alblasserdam. In een brief, die gericht is aan ouders en verzorgers is te lezen dat er vanaf september gehandhaafd gaat worden rondom scholen. “Op dit moment krijgen wij als gemeente verschillende meldingen van parkeeroverlast, hinderlijk en gevaarlijk verkeersgedrag rondom scholen in Alblasserdam,” zo is te lezen in de brief die ondertekend is door Toezicht en Handhaving.

Verder wordt gemeld: “Deze overlast ontstaat rond het begin en einde van de schooltijden. Het parkeergedrag geeft veel klachten uit de buurt en levert gevaarlijke situaties op. Ook vooral omdat de kinderen op die momenten over de trottoirs lopen en de rijbaan oversteken. Vanaf september worden er acties uitgevoerd vanuit de afdeling Toezicht en Handhaving in samenwerking met de politie.”

De brief wordt dreigend afgesloten met: “Wij sturen u deze brief als waarschuwing. Wij gaan vanaf september weer starten met handhaven rondom scholen, vanwege de extreme overlast. De bekeuringen voor foutief parkeren liggen tussen de 95 en 240 euro, exclusief 9 euro administratiekosten.”