ALBLASSERDAM – Het Team Parate Eenheid (TPE) van de politie-eenheid Rotterdam heeft vrijdag 30 augustus 2019 een 15-jarige jongen uit Alblasserdam gearresteerd. Bij de politie was een melding binnengekomen dat de tiener mogelijk in het bezit zou zijn van vuurwapens. Dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. Rond het middaguur werd de woning in de Alblasserdamse Bloemenbuurt omsingeld en niet veel later liepen leden van het TPE met een schild en een zware stormram naar de woning. Ook een hondengeleider liep mee.

Nadat agenten hadden aangebeld en ‘politie!’ riepen, deed een vrouw de deur open. De vrouw en een ander gezinslid werden naar buiten gehaald en niet veel later kwam de 15-jarige jongen naar de deuropening.

In de boeien
De jongen moest met zijn handen achter zijn hoofd en op zijn knieën gaan zitten. Een paar tellen later werd hij in de handboeien meegenomen en naar het politiebureau in Dordrecht gebracht. De moeder van de jongen riep dat de vriend van haar zoon slechte invloed op haar zoon heeft en dat de politie hem moet pakken.

Balletjespistool
Het huis is door de politie doorzocht. Er werd daarbij géén vuurwapen gevonden. Wel werd er een balletjespistool en een mes aangetroffen. Omdat deze spullen ín de woning lagen, zal de tiener daar waarschijnlijk niet voor vervolgd gaan worden. De verwachting is dat de 15-jarige vandaag weer naar huis mag.

Het TPE is een speciaal team binnen de politie, dat wordt ingezet bij complexe en risicovolle aanhoudingen. Het team is op Twitter te volgen via @teamparaatheid.