ALBLASSERDAM – Het leegstaande huis aan de Parallelweg in Alblasserdam dat in de nacht van zondag 18 op maandag 19 augustus 2019 werd beklad, is afgelopen week opnieuw bespoten met hakenkruizen en teksten. Bijna twee weken geleden werden er op de woning hakenkruizen en de woorden ‘moslim’, ‘moslimvarken’, ‘varken’ en ‘dood’ gespoten met verf. Woonkracht10, eigenaar van de woning, liet het huis zo snel mogelijk reinigen.

Afgelopen week was het weer raak en werd het huis opnieuw beklad, melden buurtbewoners. “En wij balen hier ook van, want op Facebook worden wij als buurtbewoners uitgemaakt voor racisten. Dat zijn wij helemaal niet. We weten niet eens wat voor mensen er in dit huis komen wonen. Dat weet niemand hier nog geloof ik.”

Inmiddels is de woning opnieuw schoongemaakt. Woonkracht10 geeft aanstaande maandag wellicht nog een toelichting op de incidenten.

De politie is op zoek naar de dader en naar mensen die wellicht iets gezien of gehoord hebben dat met de bekladding te maken kan hebben. Tips zijn welkom bij de politie via het nummer 0900-8844.