KINDERDIJK – Werelderfgoed Kinderdijk maakt zich op voor een bijzondere editie van de Verlichtingsweek. De laatste dag van het jaarlijkse evenement valt samen met de opening van het Bezoekerscentrum door Prinses Beatrix. De molens staan van maandag 2 tot en met zaterdag 7 september 2019 van 20.00 tot 22.30 uur in de spotlights. Op vrijdag, wanneer ook de traditionele Molenmarkt wordt gehouden, brandt de ledverlichting tot 23.00 uur.

Op en rondom de Schansweg in Kinderdijk is het vrijdag 6 september tijd voor de Molenmarkt. De opbrengst van die traditie gaat zoals altijd naar Speeltuinvereniging ’t Balkengat.

Op zaterdagavond staan er vanwege de officiële opening van het Bezoekerscentrum geen activiteiten op het programma. Ook is dan de horeca gesloten. Bezoekers die maximaal willen genieten van het evenement doen er goed aan te kiezen voor een doordeweekse dag, zo luidt het advies van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.