ALBLASSERDAM – De kinderen die deze week ruiten kapot hebben gegooid bij woningen aan de Parallelweg, Kastanjelaan en Weversstraat in Alblasserdam zijn opgepakt. Het gaat om drie 11 –en 12-jarigen. Nadat maandag 19 en dinsdag 20 augustus 2019 bij vijf woningen ruiten vernield waren, deed wijkagent Arjan de Haan via deze website een oproep om extra alert te zijn en direct 112 te bellen bij het zien van vernielingen.

Woensdag was het opnieuw raak in de Kastanjelaan in Alblasserdam. Een buurtbewoner zag de kinderen een raam vernielen. Hij rende naar buiten en greep het drietal. De politie heeft alle drie de kinderen ingesloten, ondanks dat één van de drie nog niet strafrechtelijk vervolgbaar is. De andere twee zijn, omdat ze 12 jaar oud zijn, net strafrechtelijk vervolgbaar.

Inmiddels hebben alle drie de kinderen bekend meerdere ramen te hebben vernield in Alblasserdam.

Twee kinderen krijgen mogelijk via bureau HALT een straf. Daarnaast wordt er samen met de ouders een schadebemiddeling getroffen, zodat alle vernielde ruiten in het Damdorp vergoed gaan worden.