STREEFKERK – In een varkensschuur aan de Middenpolderweg in Streefkerk is donderdagmiddag 22 augustus 2019 een grote brand ontstaan. Vanuit de hele regio zijn brandweerkorpsen opgeroepen om te komen blussen. Ook de brandweerkorpsen van Nieuw-Lekkerland en Alblasserdam zijn aanwezig om het vuur te bestrijden en metingen te verrichten. Volgens de voorlichting van de brandweer zouden er in de schuur 1500 varkens staan.

Vijftien varkens zijn gered. De 1485 andere varkens zijn volgens de brandweer omgekomen in de rook en in de vlammenzee.

De brandweer probeert overslag naar de naastgelegen woningen te voorkomen, door deze nat en koel te houden.

ZHZActueel.nl meldt dat het dak van de stal mogelijk asbest bevat.

De Middenpolderweg is voorlopig volledig afgesloten.

Update: de brand is inmiddels onder controle, meldt de brandweer om 19.15 uur. Het nablussen is begonnen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De stal stond binnen een paar minuten in lichterlaaie.

Foto’s: Willem de Wolf.

Meer foto’s zijn te vinden op www.zhzactueel.nl