ALBLASSERDAM – De D66 in Alblasserdam heeft aan het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de mogelijke plaatsing van fietsversperringen aan het begin en het einde van het pand langs Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam, dat loopt vanaf de Van Hogendorpweg tot aan de Pijlstoep.

Klacht
Volgens de D66 zijn er plannen om de fietsversperring te plaatsen, omdat één bewoner van de Pijlstoep heeft geklaagd over ‘vele fiets -en brommerbewegingen’. Het pad is volgens de D66 nu nog eigendom van de bewoner, “maar gaat binnenkort in eigendom over naar de Stichting De Groene Long”.

Publiek geld
D66’er Marko Stout wil onder meer van het college weten of er bekend is hoeveel (brom) fietsers gebruikmaken van het pad en of meer mensen hier last van hebben.  Verder wil Stout weten of het vaker voor komt dat publiek geld wordt gebruikt voor de verbetering van iemands privéomstandigheden en of het wel past binnen het beleid van de gemeente om dit voetpad “koste wat het kost” ongeschikt te maken voor fietsers en brommers.

Daarnaast vraagt de D66’er zich af of er ook mensen zijn die bijvoorbeeld met ‘stints’ (grotere bakfietsen) beroepshalve gebruikmaken gebruik maken van het pad of dat er mensen zijn die met hun auto hun volkstuin langs het pad via het voetpad bereiken.

Meer voorstanders of meer tegenstanders?
Stout besluit: “Met andere woorden: zijn er meer voor of tegenstanders om op dit pad een hek te plaatsen? Heeft de toekomstige overdracht van dit voetpad naar de Groene Long nog effect op het plaatsen van dit hekwerk? Is de Groene Long gekend in uw voornemen om dit hekwerk te plaatsen? En is het, gezien de financiële situatie waarin de gemeente verkeert, wel verantwoord om nu geld uit te trekken voor dit fietspad?”

Antwoorden
Het college van burgemeester en wethouders zal de vragen binnenkort schriftelijk beantwoorden.