ALBLASSERDAM – Kinderen hebben maandag 19 en dinsdag 20 augustus 2019 bij vier woningen in Alblasserdam ruiten ingegooid met stenen. Dit gebeurde bij drie woningen langs de Parallelweg en bij één woning aan de Weversstraat. Een buurtbewoner probeerde de kinderen nog te pakken, maar dat is niet gelukt. De politie heeft inmiddels wel een beeld van de daders. De kinderen en de ouders worden opgeroepen om zich bij de wijkagent te melden via het nummer 0900-8844. De wijkagent roept ouders op om bij hun kinderen navraag te doen wat zij gisteren en vandaag hebben gedaan. De vernielingen vonden overdag plaats.

Wie ziet dat een ruit wordt vernield, mag direct 112 bellen.

Eerder deze week werd er ook al een huis langs de Parallelweg beklad. Op een leegstaande woning werden onder andere hakenkruizen en de woorden ‘moslim’, ‘dood’ en ‘moslimvarken’ gespoten met verf. Meer informatie over deze dader(s) is bij de politie welkom via nummer 0900-8844.