ALBLASSERDAM – Langs de Oude Torenweg in Alblasserdam, net voor de brug, is woensdagochtend 7 augustus 2019 een 44-jarige vrouw uit Alblasserdam onwel geraakt. In eerste instantie werd een val van een fiets gemeld, later werd dit een melding van een hartstilstand. Passanten, waarvan één vrouw werkzaam is in een ziekenhuis en een andere vrouw BHV’er is, begonnen met reanimeren, nadat zij geconstateerd hadden de de veertiger geen hartslag en ademhaling had. De zorg werd later overgenomen door ambulancepersoneel.

De 44-jarige vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij vertrek had zij in ieder geval hartslag en eigen ademhaling. Hoe het verder met haar is, is nog niet bekend.

Twee ambulance en drie politievoertuigen kwamen met spoed ter plaatse. Omdat een deel van de rijbaan afgesloten was voor de voertuigen van de hulpdiensten, werd het verkeer door de politie in goede banen geleid.

De inzet van de traumahelikopter, die ook gealarmeerd was, werd nog voor de landing geannuleerd.