ALBLASSERDAM – Een personenauto is woensdag 7 augustus 2019 in brand gevlogen op de Van Eesterensingel in Alblasserdam. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om het vuur te doven. De auto werd bestuurd door de 86-jarige mevrouw Van der Koogh – Duurentijdt uit Alblasserdam. Zij was net met haar dertig jaar oude auto vertrokken vanaf haar woning aan de Oost-Kinderdijk. Toen zij vanaf de Blokweerweg de Van Eesterensingel op reed, zag zij rook onder de motorkap vandaan komen.

“Ik heb snel de auto aan de kant gezet. Niet te dicht bij woningen en niet te dicht bij auto’s, zodat het vuur niet zou kunnen overslaan. Daarna heb ik de belangrijkste spullen gepakt en ben uitgestapt,” vertelt de oud-notaris.

Binnen een paar minuten waren de vrijwilligers van brandweer Alblasserdam ter plaatse om de brandende wagen te blussen. Een bergingsbedrijf heeft de auto, die de inmiddels overleden man van mevrouw Van der Koogh in 1989 nieuw aanschafte, afgevoerd naar Rotterdam. Een kennis van de tachtiger heeft de vrouw en haar spullen thuisgebracht.