ALBLASSERDAM  – 24 jongeren uit Alblasserdam gaan namens World Servants deze zomer drie weken aan de slag in Sierra Leone in West-Afrika. In de plaats Patifu bouwen ze drie weken lang, samen met mensen uit de lokale gemeenschap, aan drie klaslokalen. “Daardoor kunnen de inwoners uit de regio straks hun kinderen kwalitatief goed onderwijs bieden. Dat leidt ertoe dat kinderen een opleiding kunnen volgen,” vertelt deelneemster Gerina van Gelder uit Alblasserdam.

De jongeren uit Alblasserdam gaan niet alleen bouwen: ze organiseren ook een kinderprogramma, bezoeken mensen thuis, gaan sporten met lokale tieners en helpen op het land.

World Servants, de landelijke organisatie die de werkvakantie organiseert, zendt al sinds 1988 jongeren uit heel Nederland uit. Dit jaar zijn dat 850 vrijwilligers, die in groepen afreizen naar bestemmingen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. De projecten worden georganiseerd in nauwe samenwerking met lokale organisaties, die voor en na het project betrokken zijn en blijven bij de gemeenschap.

Ook in 2020 kunnen jongeren uit deze regio met World Servants op pad. Jongeren die interesse hebben kunnen contact opnemen met World Servants via www.worldservants.nl