Beter laat dan nooit…
ALBLASSERDAM – Woensdagmiddag 24 juli 2019 is in Alblasserdam, tijdens temperaturen van boven de 35 graden, de wielerronde van Alblasserdam verreden. Met minder publiek langs de kant dan andere jaren, gingen de diverse groepen van start. Vanwege de hitte werden alle wedstrijden een stukje ingekort. Na afloop van de wedstrijd met de dames, stelden Alblasserdammers hun badje beschikbaar, waar de vrouwen even af konden koelen. (zie foto). Met een perfecte sprint wist Jesper Rasch de zege binnen te halen bij de elite in de Ronde van Alblasserdam. De dames kregen met Marlen Reusser een Zwitserse winnares. In de sportklasse kwam Arthur Rutte solo over de meet.

 Jesper Rasch van SEG Racing won de sprint van een kleine groep. Hoewel Oscar van Wijk en Witten Anthonise een aardige poging waagden om vroeg in de wedstrijd weg te komen bleek dit moeilijk in het warme weer. Alles kwam weer samen en hoewel meerdere renners in de slotfase aanvielen was een sprint onvermijdelijk. Daarin spurtte de inwoner van Zandvoort het rapst. Achter hem eindigde Jordi Talen als tweede en Raymond Kreder legde beslag op de derde plaats.

 Het internationale veld bij de dames weerspiegelde zich op het podium. Immers zag de Zwitsers kampioene Marlen Reusser zich geflankeerd door de Britse Pfeiffer Georgi en Merel Hoffman uit Bleiswijk. Hoffman reed al vroeg alleen aan kop. Ze kreeg eerst gezelschap van Georgi en later voegde Reusser zich erbij. De Zwitserse viel direct weer aan en ze kreeg haar ploeggenote bij Team Sunweb, Georgi, mee. Hoffman wist nog nipt aan te sluiten maar Reusser bleek de sterkste in de sprint. Georgi eindigde voor de Nederlandse als tweede.

Na negen ronden wist een vijftal weg te rijden in de sportklassekoers. Arthur Rutte uit Haarlem wist daaruit kort voor het einde te ontsnappen. André van Reek spurtte daarachter naar een tweede plek en Gerard Kooistra uit Hendrik-Ido-Ambacht werd derde. Net buiten het podium viel de winnaar van twee jaar geleden, Barend Verhagen. Flip Alkemade vond zichzelf terug op plek vijf.

Bij de vrouwen raakte één deelneemster dusdanig gewond na een valpartij, dat zij per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

Foto’s: Marco van Vlijmen, Peter Stam.

Meer foto’s van ByLauPhotography van de koers zijn hier te vinden.