OUD-ALBLAS – De politie heeft het onderzoek naar de zwaargewonde man in Oud-Alblas afgerond. “Na onderzoek door de FARR arts en het uitkijken van camerabeelden is de Officier van Justitie tot de conclusie gekomen dat het hier niet om een misdrijf gaat,” zo laat politiewoordvoerster Marjan Koert desgevraagd weten. Hoe het letsel dan wel is ontstaan, kan de politie niet zeggen.

Maandag 15 juli 2019 werd halverwege de ochtend in een woning aan de Ambachtsstraat (zijstraat van het Westeinde) in Oud-Alblas een zwaargewonde man aangetroffen. Op diverse plaatsen in de woning lag bloed en er was een douchedeur kapot. Er werd rond 11.00 uur alarm geslagen nadat de veertiger niet op zijn werk was verschenen. De politie, de ambulancedienst en de traumahelikopter werden opgeroepen voor hulp. De Oud-Alblasser, die na aantreffen in de woning slecht aanspreekbaar was en uit beide oren bloedde, werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. Hoe het inmiddels met de man is, is ook nog niet bekend. Een vriend van de gewonde man meldde eerder al dat de Oud-Alblasser diverse breuken in zijn schedel heeft opgelopen.

Onderzoek
Omdat de politie na het aantreffen van de man geen idee had wat er in de woning was gebeurd èn omdat er sprake was van enkele bijzondere omstandigheden, werd de toegang naar de woning afgezet met lint. De Forensische Opsporing en de recherche hebben urenlang onderzoek gedaan in en om de woning en in een auto. Er werden sporen veiliggesteld en camerabeelden onderzocht. Na vertrek van de politie werden de toegangsdeuren naar het pand verzegeld.