ALBLASSERDAM – De traumahelikopter is donderdag 1 augustus 2019 langs de Blokweerweg in Alblasserdam geland voor een onwelgeworden peuter in de Papaverstraat. De jongen van anderhalf jaar oud, raakte aan het begin van de avond onwel en had uitvalsverschijnselen. Door de meldkamer werd besloten om behalve een ambulance, ook de traumahelikopter naar Alblasserdam te sturen.

De helikopter landde in het weiland langs de Blokweerweg. Daar werd het Mobiel Medisch Team door de politie opgehaald en naar de verderop gelegen woning gebracht.

De jongen, die uiteindelijk weer bijkwam, is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek.

De komst van de Lifeliner 2, die voor de landing laag over het dorp rondvloog, bleef duidelijk niet onopgemerkt. Tientallen mensen kwamen naar de Blokweerweg en zagen daar hoe de helikopter opsteeg en weer terugvloog naar Rotterdam Airport.

Foto’s: Erwin Vorenhout en Peter Stam.