ALBLASSERDAM – Langs het Scheepsbouwplein in Alblasserdam zijn in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 juli 2019 containers in brand gevlogen. De brand werd even voor 04.00 uur ontdekt. 112 werd gebeld en intussen gingen buurtbewoners zelf aan de slag met emmers water en tuinslangen. Ook de politie die niet veel later arriveerde hielp met blussen.

De brandweer heeft nageblust en in de naastgelegen woning is gecontroleerd of er niet te veel gevaarlijke rookgassen in de woning terecht waren gekomen. Dat bleek niet het geval te zijn.

Hoe de brand is ontstaan, is niet helemaal duidelijk. 9 uur eerder is er wel gebarbecued. Er is een mogelijkheid dat de resten hiervan, die wel uit en gedoofd waren, toch nog hebben gesmeuld en na al die tijd voor brand hebben gezorgd. De andere optie is dat de kliko’s bewust door iemand in brand zijn gestoken. Heeft u aanleiding om dit te vermoeden? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844 en geef uw informatie door.

Van de containers is niet veel overgebleven. Ook een deel van de schutting en een muur van de garage zijn beschadigd geraakt.