ALBLASSERDAM – Joop en Dicky Noordzij uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Ruim vijf decennia geleden regelde een collega van Dicky een date. Joop (75) werkte bij de bakker en Dicky (72) werkte bij de slager. Joop kwam regelmatig langs bij Slagerij De Baat  in Alblasserdam. Een collega van Dicky zei op een dag: “Hé Joop, Dicky zou wel eens met je uit willen.” En niet veel later nam Joop contact op en ontstond er een relatie.

Mevrouw heeft 42 jaar in de slagerij gewerkt, waarvan ruim 27 jaar bij De Baat. Meneer werkte tot zijn dertigste bij bakker Van Herpen. Daarna ging hij tot aan zijn pensioen bij scheepsbouwer IHC in Kinderdijk aan de slag als lasser.

Vrijwilligers
Momenteel verrichten meneer en mevrouw Noordzij, wonend aan de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam, wekelijks vrijwilligerswerk bij zorginstelling De Merwebolder in Sliedrecht. Dicky doet dit al 32 jaar en Joop veertien jaar. Verder is Joop voorzitter van de klaverjasvereniging van IHC en voorzitter van aquariumvereniging De Paradijsvis.

Het echtpaar heeft twee zoons en twee kleinkinderen.

Burgemeester Jaap Paans bezocht het gouden echtpaar afgelopen woensdag. Namens het gemeentebestuur overhandigde hij een bos bloemen.

Het huwelijksjubileum is afgelopen zaterdag gevierd met een etentje.