ALBLASSERDAM – Jan (87) en Alie (83) Visser uit Alblasserdam vieren deze week dat zij zestig jaar getrouwd zijn. Burgemeester Jaap Paans ging bij het diamanten echtpaar, dat aan de Groene Zoom woont, op felicitatiebezoek. Jan en Alie twee hadden jarenlang een eigen zaak in Alblasserdam: Elsa Textiel en Woninginrichting. Er was een vestiging in de Klaproosstraat en in de Kastanjelaan.

De twee Alblasserdammers leerden elkaar op een spontane manier kennen. Mevrouw vertelt: “Hij zat langs de kant van de weg en hij vroeg hoe laat het was. Ik zei: ‘Je hebt toch een horloge om?’.” Meneer vult aan: “Dat horloge stond stil. Hoe laat het was, weet ik niet. Het was aan het einde van de middag.” De twee raakten verder aan de praat en er was direct een klik.

Inmiddels is het tweetal al zestig jaar getrouwd en zijn er drie kinderen en vijf kleinkinderen. Afgelopen week is het jubileum met de familie gevierd met een rondrit met de paardentram. “Zus Greet de Ruiter van bijna honderd is ook mee geweest. Daar hebben een hele goede band mee,” aldus mevrouw.

Meneer en mevrouw wonen nog steeds zelfstandig. Meneer, die een jaar geleden ernstig ziek is geweest, gaat één dag in de week naar zorgboerderij De Molenhoeve in Streefkerk.