ALBLASSERDAM – Vele honderden mensen hebben woensdag 24 juli 2019, ondanks de hoge temperatuur, een bezoek gebracht aan de paardenmarkt in de Kerkstraat in Alblasserdam. De markt ging rond 08.00 uur van start. De organisatie had vooraf diverse maatregelen genomen. Zo was er extra water, liepen er meer EHBO’ers en waren diverse onderdelen vervroegd.

De aanvoer van paarden en pony’s op de markt leverde dit jaar een totaal op van 49 dieren. Diverse mensen werden door de EBHO behandeld vanwege hitteletsel. Eén vrouw raakte onwel en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De paardentram reed dit jaar in verband met de warmte niet. Ook het avondprogramma met het hippisch festijn werd afgeblazen. De organisatie van de paardenmarkt wil proberen om het evenement later deze vakantie alsnog te laten plaatsvinden in Alblasserdam.

Het was, voor zover bekend, één van de warmste paardenmarkten ooit in Alblasserdam. Overigens is het mogelijk dat het eerder nóg warmer is geweest. De oudste vermelding over de Sint Jacobus Paardenmarkt dateert van 1434. Toen werd er nog geen temperatuur gemeten.

Foto’s: Yvonne de Jong en Peter Stam.