ALBLASSERDAM – De Rotterdamse traumahelikopter is zaterdagavond 20 juli 2019 in de nieuwe speeltuin Het Groene Woude Wik aan de Waterlelie in Alblasserdam geland. De helikopter werd aan het begin van de avond opgeroepen, omdat in een woning aan de Waterlelie een klein kind onwel was geraakt. De helikopter, die tijdens de melding al in de lucht zat, was binnen enkele minuten al ter plaatse. Omdat de politie en ambulance nog aanrijdend waren, ging het Mobiel Medisch Team (MMT) zelf alvast naar de woning. Een omstander bood de MMT-arts zijn fiets aan, zodat de arts sneller bij de woning was.

Bij aankomst van de hulpverleners, kwam het jochie weer bij. Het kind is in een Maxi-Cosi per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Hoe het verder met hem is, is nog niet bekend.

Het MMT werd bij het stijgen uitgezwaaid door kinderen uit de wijk. (zie filmpje)