ALBLASSERDAM – Het Team Parate Eenheid (TPE) van de politie, heeft zaterdag 20 juli 2019, samen met de wijkagent en agenten van Drechtsteden Buiten een inval bij een flatwoning aan de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam gedaan. Aanleiding hiervoor was volgens een woordvoerster van de politie, het aantreffen van twee gestolen scooters.

Bij de inval van het TPE werd niemand aangehouden. Eerder zouden er volgens een politiewoordvoerster wel al twee personen zijn aangehouden. Eén van de mannen werd gearresteerd op de Molenstraat in Kinderdijk. Waar de ander werd aangehouden, is nog niet bekend.

De politie verwacht dat er aanstaande maandag meer informatie is over de inval en de aanhoudingen. Dan wordt wellicht ook duidelijk waarom het Team Parate Eenheid (TPE) precies werd ingezet. Het TPE wordt normaal gesproken alleen ingezet bij complexe en risicovolle aanhoudingen.