OUD-ALBLAS – De politie heeft nog steeds niet vast kunnen stellen hoe de man, die maandag 15 juli 2019 zwaargewond werd aangetroffen in een woning aan de Ambachtsstraat in Oud-Alblas, zijn verwondingen heeft opgelopen. “Het lijkt erop dat meneer een ongeluk heeft gehad, maar we zijn nog steeds in afwachting van meerdere resultaten,” zo laat een woordvoerster van de politie-eenheid Rotterdam weten. Een misdrijf wordt daarmee nog steeds niet uitgesloten.

Maandag werd halverwege de ochtend in een woning aan de Ambachtsstraat (zijstraat van het Westeinde) in Oud-Alblas een zwaargewonde man aangetroffen. Op diverse plaatsen in de woning lag bloed en er was een douchedeur kapot. Er werd rond 11.00 uur alarm geslagen nadat de veertiger niet op zijn werk was verschenen. De politie, de ambulancedienst en de traumahelikopter werden opgeroepen voor hulp. De Oud-Alblasser, die na aantreffen in de woning slecht aanspreekbaar was en uit beide oren bloedde, werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek en ligt momenteel nog in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hoe het inmiddels met hem is, kan de politiewoordvoerster niet zeggen. “Ik heb nog geen update gehad over zijn toestand.” Een vriend van de gewonde man meldt dat de Oud-Alblasser diverse breuken in zijn schedel heeft opgelopen.

Onderzoek
Omdat de politie maandag geen idee had wat er in de woning was gebeurd èn omdat er sprake was van enkele bijzondere omstandigheden, werd de toegang naar de woning afgezet met lint. De Forensische Opsporing en de recherche hebben urenlang onderzoek gedaan in en om de woning en in een auto. Er werden sporen veiliggesteld en camerabeelden onderzocht. Na vertrek van de politie werden de toegangsdeuren naar het pand verzegeld.

Uitsluitsel
In het onderzoek houdt de politie rekening met diverse scenario’s. Het kan zijn dat de man door iemand is verwond en dat er sprake is van een misdrijf. Het kan ook zijn dat de man zelf gewond is geraakt na bijvoorbeeld een val van een trap of een val na een onwelwording. Hoe lang het nog gaat duren, voordat de oorzaak is vastgesteld, kan de politiewoordvoerster ook nog niet vertellen. “Het is moeilijk te zeggen, wanneer hier uitsluitsel over is.”