ALBLASSERDAM – In de Van Lennepstraat in Alblasserdam is woensdagmiddag 17 juli 2019 een nieuwe speeltuin in gebruik genomen. De opening werd verricht door wethouder Peter Verheij en beleidsmedewerker Kees Okker van de gemeente Alblasserdam. De wethouder knipte een lint door en Kees Okker reed met een skelter door een lint heen. Dit gebeurde nadat kinderen een korte terugblik hadden gegeven en een gedicht hadden voorgedragen. (zie filmpje) De gerenoveerde speeltuin is voorzien van nieuwe toestellen en ondergronden. Met lijnen is een baan uitgezet waarop kinderen bijvoorbeeld kunnen fietsen of skeeleren. Ook is een Pannacourt (klein voetbalveldje) gemaakt.

De inrichting van de speelplaats was sterk verouderd en een aantal speeltoestellen was aan het einde van de levensduur. Bovendien waren de bomen op de speelplaatste groot geworden. Hun wortels duwden de verharding omhoog. In het najaar plant de gemeente nieuwe bomen en beplanting op de speelplaats.

Meedenkgroep
Buurtbewoners, verenigd in een zogeheten meedenkgroep, hebben met de gemeente meegedacht over de renovatie van de speelplaats. Zij organiseerden ook de opening van de speelplaats. Er was voor de aanwezigen een hapje, drankje en ijsje. Verder werden er diverse spelletjes georganiseerd.