ALBLASSERDAM – Op basisschool De Twijn in Alblasserdam is dinsdag 16 juli 2019 een demonstratie gegeven met politiehonden. Daarbij was ook de beroemde hond Bumper aanwezig, die afgelopen dagen opnieuw veel in het nieuws was, omdat de hond vanaf september niet meer te volgen is via sociale media.

Vol spanning stonden de kinderen van IKC de Twijn dinsdag op het schoolplein achter een politielint te wachten. Niet veel later kwam er een politiewagen, met zwaailicht en sirene aan het schoolplein opgereden. In de wagen zaten agenten en de politiehonden Bumper en Ranko.

De agenten en honden kwamen een demonstratie geven over de inzet van een hond als wapen. “De kinderen hebben geleerd dat je een politiehond nooit mag aaien of als huisdier mag zien. Ook werden er meerdere mensen in een boevenpak gehesen om de honden er vervolgens op af te sturen. Het was een indrukwekkende en spectaculaire middag op het schoolplein. Namens alle kinderen en leerkrachten van IKC de Twijn bedankt voor de leerzame en mooie ervaring,” zo laat Milou Julicher van De Twijn weten.

Bumper
De bekende Rotterdamse politiehond Bumper is binnenkort niet meer te zien op sociale media. De afgelopen jaren konden mensen meekijken met Bumpers opleidingstraject, maar na de zomer gaat de hond examen doen. Dan wordt bepaald of hij officieel politiehond kan worden.

Als Bumper slaagt voor zijn examen, begint het echte werk. “Bumper gaat dan op serieuze meldingen af, waarbij we ook rekening moeten houden met verdachten. Dat kan niet zomaar worden gedeeld op sociale media”, zegt een woordvoerder van de politie Rotterdam. Daarom is besloten om vanaf september te stoppen met het delen van foto’s en video’s.

De hond heeft in twee jaar tijd een grote fanbase opgebouwd op sociale media, met 43.000 volgers op Instagram en meer dan 100.000 op Facebook.