ALBLASSERDAM – Een hoog voertuig, naar alle waarschijnlijkheid een vrachtwagen, heeft maandagochtend 15 juli 2019 een geparkeerde auto vier meter meegesleept op de Plantageweg in Alblasserdam. De auto raakte aan de zijkant en achterkant beschadigd en is uiteindelijk door een berger meegenomen. Wie de schade heeft veroorzaakt, wordt door de politie onderzocht.

Het vermoeden bestaat dat een vrachtwagen de Plantagewerf wilde oprijden voor bevoorrading van de supermarkt en dat daarbij met de achterkant van de vrachtwagen de auto is geraakt. Bij de losplaats voor vrachtwagens is namelijk een stuk van de verlichting van de beschadigde auto teruggevonden.

De politie hoopt dat er met het bekijken van de camerabeelden meer duidelijkheid komt over de oorzaak van de schade. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat de chauffeur niets van het ongeval heeft gemerkt.

Volgens de omwonenden is de kruising Plantageweg / Plantagewerf erg krap voor vrachtverkeer. Zeker voor de langere vrachtwagens is de draai lang niet altijd eenvoudig te maken.