ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft vrijdag 12 juli 2019 een gesprek gehad met de aannemer die een flink deel van de bestrating van het Raadhuisplein in Alblasserdam eruit heeft gehaald. Volgens de gemeente was hiervoor geen opdracht verleend. De verwachting was dat na het gesprek duidelijk zou worden hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe het opgelost gaat worden. Een woordvoerster van de gemeente laat echter weten dat er maandag 15 juli eerst nóg een gesprek gevoerd zal worden en dat er mogelijk daarna meer bekend zal zijn. Of het gaat lukken om de bestrating voor aanstaande donderdag weer erin te leggen, is ook nog niet bekend.

Een flink deel van de bestrating van het Raadhuisplein in Alblasserdam is donderdag 11 juli 2019 met shovels eruit gehaald. Bij de gemeente Alblasserdam werd verbaasd gereageerd op de actie. Omwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de situatie. In die brief schrijft de gemeente dat een aannemer op eigen initiatief de keien eruit heeft gehaald. “Dit was géén opdracht van de gemeente. De gemeente is bezig om een oplossing te vinden om het plein weer te herstellen,” zo is te lezen.

Woordvoerster Monique Boer van de gemeente liet weten dat er vrijdag 12 juli een gesprek gepland staat, waarbij de gemeente, de aannemer en nog een tussenpersoon met elkaar in gesprek gaan om te kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe de situatie weer opgelost kan worden. Boer: “We zijn hier ook door verrast. Als gemeente hebben we de omwonenden een brief gestuurd.”

De herstelwerkzaamheden starten zo snel mogelijk en duren naar verwachting ongeveer vijf werkdagen, zo was donderdag in de brief te lezen.

Parkeren
Omwonenden, die niet meer op het plein kunnen parkeren, wordt geadviseerd om voorlopig te parkeren op de parkeerplaatsen bij Landvast, Nedersassen, Cortgene/Haven en naast en achter de Grote Kerk.

Het is de bedoeling dat het Raadhuisplein, na de grondige restauratie van het gemeentehuis, ook wordt opgeknapt. De gemeenteraad moet hier echter nog een beslissing over nemen.

De aannemer die het straatwerk eruit heeft gehaald, is niet de aannemer die het gemeentehuis restaureert.