ALBLASSERDAM – Meer dan 400 mensen hebben zaterdag 13 juli 2019 meegedaan aan een obstakelrun Young Lions Run op het terrein van de ijsclub en in het achterliggende bos aan het Kortland in Alblasserdam. Daarmee deden er ruim 150 mensen meer mee dan aan de eerste editie die in september 2018 werd gehouden. De deelnemers kregen zeventien obstakels op een route van 3,5 kilometer voor de kiezen. Het evenement stond dit jaar in het teken van ‘het familiegevoel’. Aan de run deden opvallend veel kinderen en ouders mee.

De deelnemers moesten onder andere van een waterglijbaan, met banden slepen, door een bak water zwemmen, via een net over een sloot lopen, onder drie grote auto’s van Prins Auto door kruipen. Na 3,5 kilometer zat de loop erop en kregen de deelnemers een medaille. Voor degenen die nog niet moe genoeg waren, was er een mogelijkheid om de ronde nogmaals te maken.

De organisatie van de Young Lions Run was in handen van OCRevents. Het evenement werd mogelijk gemaakt door diverse sponsoren zoals Leeuwis Hout uit Papendrecht, Plaisier Rijplaten, Decolux. Ook Staatsbosbeheer was voor de organisatie een belangrijke partner. Zonder de inzet van Staatsbosbeheer was het niet mogelijk om gebruik te maken van het Alblasserbos.

Foto’s: Peter Stam.
Wilt u een foto gebruiken voor privédoeleinden (bijvoorbeeld op uw persoonlijke pagina op Facebook, Instagram of Twitter ), wilt u dan zo aardig zijn om Alblasserdamsnieuws.nl daarbij te noemen als bron?