ALBLASSERDAM – Een 29-jarige man uit Ethiopië moet 200 euro boete betalen voor het stelen van een fles whisky bij drankenhandel Mitra aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam. Dat heeft de politierechter in Dordrecht vrijdag 12 juli 2019 bepaald. De asielzoeker was afgelopen jaar op bezoek bij een vriend in Alblasserdam. Tijdens een bezoek aan de Alblasserdamse drankenhandel werd de man betrapt op diefstal.

Aanvankelijk werd voorgesteld om de zaak af te doen met het vergoeden van de fles whisky en het betalen van 200 euro boete. “Daar is meneer toen mee akkoord gegaan, maar blijkbaar is hij hierop teruggekomen, want er is niets betaald,” vertelde de officier van justitie vrijdag tijdens de rechtszitting.

Hoewel de Ethiopiër niet aanwezig was in de rechtbank, vond de officier dat er met de bekennende verklaring van meneer voldoende bewijs was voor een veroordeling. “Het is een vervelend en brutaal feit. Ik eis dat meneer alsnog de geldboete van 200 euro betaalt en dat hij de fles drank ter waarde van 37,99 euro ook vergoedt.”

Overigens heeft de verdachte nog meer strafzaken openstaan. “Maar daarin is het vonnis nog niet onherroepelijk,” aldus justitie.

De politierechter ging volledig mee in de eis van het Openbaar Ministerie en legde de gevraagde straf op. De andere man die met de verdachte in de winkel was, is volgens de rechter niet schuldig.

De winkeldief heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.