ALBLASSERDAM – Een flink deel van de bestrating van het Raadhuisplein in Alblasserdam is donderdag 11 juli 2019 met shovels eruit gehaald. Bij de gemeente Alblasserdam wordt verbaasd gereageerd op de actie. Omwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd over de situatie. In die brief schrijft de gemeente dat een aannemer op eigen initiatief de keien eruit heeft gehaald. “Dit was géén opdracht van de gemeente. De gemeente is bezig om een oplossing te vinden om het plein weer te herstellen,” zo is te lezen.

Woordvoerster Monique Boer van de gemeente laat weten dat er vrijdag 12 juli een gesprek gepland staat, waarbij de gemeente, de aannemer en nog een tussenpersoon met elkaar in gesprek gaan om te kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe de situatie weer opgelost kan worden. Boer: “We zijn hier ook door verrast. Als gemeente hebben we de omwonenden vanmiddag een brief gestuurd.”

De herstelwerkzaamheden starten zo snel mogelijk en duren naar verwachting ongeveer vijf werkdagen, zo is in de brief te lezen.

Parkeren
Omwonenden, die niet meer op het plein kunnen parkeren, wordt geadviseerd om voorlopig te parkeren op de parkeerplaatsen bij Landvast, Nedersassen, Cortgene/Haven en naast en achter de Grote Kerk.

Meer duidelijk
De verwachting is dat er vrijdag, nadat het gesprek heeft plaatsgevonden, meer duidelijk wordt over wat er is gebeurd en hoe het opgelost gaat worden.

Het is de bedoeling dat het Raadhuisplein, na de grondige restauratie van het gemeentehuis, ook wordt opgeknapt. De gemeenteraad moet hier echter nog een beslissing over nemen.

De aannemer die het straatwerk eruit heeft gehaald, is niet de aannemer die het gemeentehuis restaureert.