ALBLASSERDAM – De 21-jarige shetlandpony die woensdagavond 10 juli 2019 ontsnapte vanuit een weiland aan het Boerenpad in Alblasserdam, is donderdagochtend vroeg door een hondenuitlaatster aangetroffen langs het Buitenpad. De Shetlander liep woensdag even voor 22.00 uur weg en werd door buurtbewoners uit De Kreken gesignaleerd. Agenten van de avonddienst en later van de nachtdienst hebben naar het dier gezocht, maar konden hem niet vinden.

Een hondenuitlaatster belde donderdagochtend rond 06.00 uur de meldkamer van de politie, nadat zij de loslopende pony op het Buitenpad tegenkwam. Het dier stond daar, in gezelschap van twee grote paarden aan de overkant van de sloot, te grazen. Niet veel later kwamen agenten ter plaatse en intussen was de eigenares ook gewaarschuwd.

Nadat de pony zijn halster om had gekregen, werd hij meegenomen naar zijn eigen stukje land.