NIEUW-LEKKERLAND – Een grote verrassing woensdagochtend 10 juli 2019 voor Marina van der Wal uit Nieuw-Lekkerland. Even na 08.00 uur is er ter hoogte van de Lekdijk tussen Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland een zwaar geluid van een helikopter hoorbaar. Niet veel later komt een Eurocopter EC120 laag overvliegen via de rivier de Lek. Na nog een ronde gevlogen te hebben over de Lekkerlandse weilanden, landt de helikopter direct achter de woning van Marina. Wat blijkt: bruidegom Harmen Veldhuis heeft als verrassing voor zijn bruid een helikopter als trouwvervoer geregeld.

Nadat er op de Lekdijk en bij het ouderlijk huis van Marina foto’s zijn gemaakt, vertrekt de helikopter, met daarin de piloot, de fotograaf en het (dan nog aanstaande) bruidspaar richting Buren voor een fotoshoot. Vanuit Nieuw-Lekkerland wordt het gezelschap uitgezwaaid door familie, buren en passanten.

Zodra de fotoshoot  in Buren erop zit, vliegen de twee door naar hun trouwlocatie in het Neder-Betuwse Echteld. Daar geven Harmen en Marina elkaar het jawoord.

Harmen, lid van de christelijke zendingsorganisatie MAF, heeft vliegen als hobby. In Nederland heeft hij al diverse vluchten voor de MAF gevlogen.

Foto’s: Stefan van Aarle en Peter Stam.