ALBLASSERDAM – Er komen mogelijk fietsenstallingen bij de Kortlandse Brug en de verderop gelegen brug tussen het Buitenpad en de Kerkweg in Alblasserdam. Dat meldt wethouder Peter Verheij woensdagavond 10 juli 2019 tijdens de algemene beschouwingen van de gemeenteraad. Aanleiding hiervoor was de vraag van Jako Sterrenburg van de ChristenUnie dinsdagavond tijdens het eerste deel van de vergadering.

Sterrenburg vroeg: “Als het weer mooi weer is, wordt er weer veel gezonnebaad en gezwommen bij de Kortlandse Brug. Vaak staan er vele fietsen geparkeerd en soms ook op de brug. Als ChristenUnie hebben we al diverse keren om een officiële fietsparkeerplaats gevraagd. We zien hier echter nog geen actie in, hoe zit dat?”

Wethouder Verheij vertelde: “Niet alleen bij de Kortlandse Brug is het druk, maar ook bij de brug ervoor. We zullen op korte termijn kijken of er een stallingsvoorziening mogelijk is. Als die er is, zullen we in de stalling voorzien. Het blijft aan de jeugd om daar fatsoenlijk gebruik van te maken.”

Dinsdag kwam al aan bod dat van de bruggen in het water springen verboden is en blijft.

Foto’s: archief 2012.